INTERVJUU Moldova asepeaminister: meie julgeolek sõltub Ukraina sõjalisest vastupanust

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Tallinnas Lennart Meri konverentsil osalenud Moldova asepeaministri Oleg Serebriani sõnul ei näe nad Ukrainat ja Gruusiat teel ELi konkurentidena, vaid loodavad, et Euroopa on piisavalt julge neile kõigile võimaluse andmiseks.
Tallinnas Lennart Meri konverentsil osalenud Moldova asepeaministri Oleg Serebriani sõnul ei näe nad Ukrainat ja Gruusiat teel ELi konkurentidena, vaid loodavad, et Euroopa on piisavalt julge neile kõigile võimaluse andmiseks. Foto: Eero Vabamägi

Ukraina, Moldova ja Gruusia taotlusega saada Euroopa Liidu kandidaatriigiks tuleks kiiresti edasi liikuda, et ehitada Musta mere ja kogu Euroopa ümber julgeolekuvöö, arvab Moldova asepeaminister Oleg Serebrian.

Tema sõnul arvestavad need riigid, et liikmesaatust tuleb neil oodata kümnend või kaks ja see eeldab põhjalikke reforme, kuid Euroopa peaks olema piisavalt julge, et moraalse toetuse näitamiseks anda neile vähemalt kandidaadi staatus.

Kui aprilli lõpus toimusid Transnistrias plahvatused ja rünnakud, oli laialdane mure, et olukord võib eskaleeruda. Kui tõenäoline see võimalus on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles