Leht: Serbia naabrid ei luba Lavrovi lennukit oma õhuruumi teel Belgradi (7)

Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov ja Serbia president Aleksandar Vučić kohtumisel 10. oktoobril 2021 Belgradis. Foto on illustratiivne.
Vene välisminister Sergei Lavrov ja Serbia president Aleksandar Vučić kohtumisel 10. oktoobril 2021 Belgradis. Foto on illustratiivne. Foto: DARKO VOJINOVIC / AP / Scanpix

Montenegro, Põhja-Makedoonia ja Bulgaaria ei luba kasutada oma õhuruumi lennukil, mis peaks esmaspäeval toimetama Vene välisministri Sergei Lavrovi Belgradi, teatas pühapäeval Serbia ajaleht Danas viitega oma allikatele.

Väljaande andmetel teatas Serbia valitsusjuht Ana Brnabić varem pühapäeval, et olukord Lavrovi saabumisega Belgradi on eriti keeruline ning kogu logistikaga tegeleb president Aleksandar Vučić isiklikult.

«Tõepoolest uskumatu, et olukord Euroopas ja maailmas on selline, et ühe riigi president peab tegelema selliste asjadega nagu (teise riigi) välisministri lennu logistikaga, millest sõltub, kas ta jõuab kohale või mitte,» ütles Brnabić Serbia televisioonile.

Vučić ütles varem sel nädalal, et Lavrovi visiidis on kokku lepitud, kuid olukord pole lõpuni selge seni, kuni kõik pole veel paigas.

Vene välisministeeriumi kõneisik Maria Zahharova ütles reedel, et Lavrov on Serbias ametlikul visiidil 6.-7. juunini.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles