Hinnatõus sundis KFC-d kapsast kasutama

Copy
Austraaliat vaevab salatipuudus ja üleüldine toiduhinnatõus.
Austraaliat vaevab salatipuudus ja üleüldine toiduhinnatõus. Foto: WILLIAM WEST / AFP / Scanpix

Kiirtoiduketi KFC Austraalia frantsiis teatas klientidele, et kuna üleujutused hävitasid salatisaagi ja Austraaliat on tabanud värskete puu- ja köögiviljade hüppeline hinnatõus, siis kasutavad nad nüüd oma burgerites ja vrappides lehtsalati ja kapsa segu.

Sotsiaalmeedia kasutajad on postitanud fotosid salatitest, mis maksavad üle 10 Austraalia dollari (6,73 eurot), mis on kolm korda kõrgem kui senine hind.

«Seoses hiljutiste üleujutustega Uus-Lõuna-Walesis ja Queenslandis on meil praegu salatipuudus. Seega kasutame kõigi salatit sisaldavate toodete puhul salati ja kapsa segu kuni edaspidise teatamiseni,» ütles KFC Australia oma veebisaidil.

See pole tänavu esimene kord, kui ettevõtet on tabanud toiduainete puudus. Jaanuaris pidi KFC Australia oma menüüd muutma, kuna selle põhikoostisosa kana puudus.

Samal ajal kannatas maailma suurim kiirtoiduettevõtte McDonald's üleilmse tarneahela kriisi tõttu friikartulite puuduses mõnes Aasia riigis, sealhulgas Jaapanis ja Singapuris.

Ka Austraaliat on tabanud toiduainete tarneahela probleemid, mille on põhjustanud Ukraina sõda ja pandeemia. Austraalia enda toidutootmist on mõjutanud ka äärmuslikud ilmastikunähtused, nagu suured üleujutused selle aasta alguses idarannikul.

See tõstis austraallaste elukallidust, tarbijahinnad tõusid tänavu esimese kolme kuuga 5,1 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles