VÄRSKE RAPORT ⟩ Afganistani ekspresident riigist siiski sadade miljonitega ei põgenenud

Postimees
Copy
Afganistani endine president Ashraf Ghani mullu 2. augustil. 13 päeva hiljem põgenes ta juba riigist ning Taliban haaras Kabulis võimu.
Afganistani endine president Ashraf Ghani mullu 2. augustil. 13 päeva hiljem põgenes ta juba riigist ning Taliban haaras Kabulis võimu. Foto: Reuters / Stringer / Scanpix

​USA valitsuse alla kuuluv Afganistani ülesehituse eriinspektori amet (SIGAR) avalikustas raporti, et süüdistused, mille kohaselt Afganistani endine president Ashraf Ghani olevat riigist põgenenud pea 170 miljoni dollari sularahaga, ei vasta suure tõenäosusega tõele.

​Raporti sisu koosneb muu hulgas intervjuudest pealtnägijatega kui ka isikutega, kes viibisid Ghaniga koos helikopteris päeval, mil nad Kabulist asuvast presidendipaleest mullu 15. augustil põgenesid, kui Talibani väed olid linna vallutamas.

Tol ajal tulid avalikuks teated, et Ghani koos ametnikega olevat ühtekokku kuni 169 miljonit dollarit Afganistani valitsuse raha põgenedes kaasa võtnud. Ghani ise on neid süüdistusi alati eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles