Ekspresident Medvedev sarjas Venemaad vihkavaid «degenerante» (3)

Copy
Venemaa endine president Dmitri Medvedev.
Venemaa endine president Dmitri Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina/Sputnik/AP/Scanpix

Venemaa ekspresident Dmitri Medvedev sarjas täna Venemaa «vihkajaid», nimetades neid «degenerantideks» ja lubades nad «ära kaotada».

«Minult on sageli küsitud, miks mu Telegrami-postitused nii karmid on. Vastus on, et ma vihkan neid. Nad on tõprad ja degenerandid,» ütles president Vladimir Putini lähedane liitlane suhtlusvõrgustikus Telegram.

«Nad tahavad meile, Venemaale, surma. Ja kuni ma olen elus, annan ma endast kõik, et nad ära kaotada,» ütles kunagi uuendusmeelseks peetud 56-aastane Medvedev üksikasju täpsustamata.

Medvedev, kes oli president aastatel 2008-2012, on nüüd julgeolekunõukogu asejuht.

Medvedev on kaasaegse Venemaa ainus president, kes on teeninud ametis ühe ametiaja. Ametisse asudes lubas ta teha selle vabamaks ja demokraatlikumaks riigiks.

Septembris 2011 nõustus ta aga Ühtse Venemaa kongressil, et loobub uuesti kandideerimisest ja vahetab töökohad toonase peaministri Putiniga, pälvides sellega pilkeid nii opositsioonilt kui paljudelt oma kunagistelt toetajatelt.

Alates Venemaa kallaletungist Ukrainale 24. veebruaril ja karmidest Lääne sanktsioonidest, on Medvedev võtnud sotsiaalmeedias aina käredamalt sõna.

Mais teatas ta, et Lääs ei peaks ootama Venemaalt toidutarnete jätkamist, kui Moskvale Ukrainasse tungimise eest «arulagedaid» sanktsioone kehtestatakse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles