ÜLEVAADE ⟩ Boris Johnsoni jalgealune tulitab ka pärast võitu usaldushääletusel

Postimees
Copy
Plakat kirjaga «Surmavalt vigastatud» kutsub üles kukutama Boris Johnsonit peaministritoolilt. 
Plakat kirjaga «Surmavalt vigastatud» kutsub üles kukutama Boris Johnsonit peaministritoolilt. Foto: ANDY RAIN/EPA/Scanpix

Kuigi Briti peaminister Boris Johnson võitis üleeile õhtul usaldushääletusel 59 protsenti tooridest rahvasaadikute toetuse, on kriitikute arvates tegu Pyrrhose võiduga ja Johnsoni peaministriaja lõpu algus. Ühtlasi on võimalus, et Johnson mängib lähiajal ümber valitsuse koosseisu, vahetades vähem lojaalsemad ministrid välja isikute vastu, kelle ustavuses ta kahtlema ei pea.

Briti valitsuse allikas sõnas Politicole, et valitsuses tehakse ümberkorraldusi, et näidata koht kätte neile, kes on olnud peaministri vastu ja premeerida neid, kes on olnud tema suuremad toetajad. «Seni pole me veel aga seda otsust teinud,» sõnas Downing Streeti allikas.

The Timesi allikate sõnul võib valitsuse ümbermängimist oodata lähipäevil. Financial Timesi teatel oldud teatud tooridele lubatud «peatselt» ministrikohta, kui nad toetavad usaldushääletusel Johnsonit. Samas aga mõned ministrid, kes olid oma toetuses leigemad, näiteks kaubandusminister Penny Mordaunt, võivad Financial Timesi allika sõnul oma tööst peagi ilma jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles