ÜLEVAADE ⟩ Belgia kuningas läks Aafrikasse lepitust otsima

Carlos Kleimann
, toimetaja
Copy
Belgia kuningas Philippe ja Kongo Demokraatliku Vabariigi president Félix Tshiseked eile Kinshasa lennujaamas.

 
Belgia kuningas Philippe ja Kongo Demokraatliku Vabariigi president Félix Tshiseked eile Kinshasa lennujaamas.  Foto: Nicolas Maeterlinck/Zuma Press/Scanpix

Eile alustas kuuepäevast visiiti Kongo Demokraatlikku Vabariiki (DV) Belgia kuningas Philippe. Monarhi külaskäik on võimalus otsida lepitust kunagiste koloniaalkoleduste eest, mida aga raskendab Kongo DV tänane poliitika.

Visiidile tulevad kuningat saatma nii tema abikaasa kuninganna Mathilde ja peaminister Alexander De Croo kui ka mitmed teised kõrged Belgia poliitikud.

Oma külaskäiguga, mis algselt pidi toimuma juba 2020. aastal Kongo DV iseseisvumise 60. aastapäeval, vastab kuningas Philippe kohaliku presidendi Félix Tshisekedi kutsele. Toona lükkus visiit edasi üle maailma lahvatanud Covid-19 pandeemia tõttu. Vahepeal pidi külaskäik veel toimuma selle aasta märtsis, kuid siis lükkas seda jälle edasi Venemaa algatatud sõda Ukrainas.

Enne praegust külastust käis Kongo DVs Belgia kuningapere liikmetest Philippe’i isa kuningas Albert II, kes võttis 2010. aastal osa Belgia kunagise asumaa iseseisvumise 50. aastapäeva üritustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles