Vanhanen kiitis Estlink-2 rahastamise otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen.
Soome peaminister Matti Vanhanen. Foto: Raigo Pajula.

Soome peaminister Matti Vanhanen avaldas täna heameelt Eesti ja Soome vahele rajatava elektrikaabli Estlink-2 ehituse rahastamise otsust, nimetades seda märkimisväärseks toeks, teatas STT.

«Kui arvestada, et ühenduse rajamise maksumus on umbes 300 miljonit eurot, on 100 miljoni euro suurune toetus märkimisväärne,» lausus Vanhanen.

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku eraldada majanduse elavdamise plaani raames Läänemere ümbruse energiaühenduste rajamiseks üle 400 miljoni euro ehk üle kuue miljardi krooni.

Komisjoni ettepaneku kohaselt saaks Eesti ja Soome vaheline teine elektrikaabel Estlink-2 100 miljonit eurot ehk 1,5 miljardit krooni.

Rootsit Läti või Leeduga ühendav elektrikaabel saab 175 miljonit eurot ning Poola, Taani ja Rootsi vaheline gaasitrass Skanled saaks Euroopa Liidu eelarvest 150 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles