PARLAMENDIVALIMISED ⟩ Prantsuse paremäärmuslased võitlevad jõukas Rivieras sisserändevastaste häälte pärast (1)

, AFP ajakirjanik
Copy
Eric Zemmour and Stanislas Rigault.
Paremäärmusliku erakonna Tagasivallutamine liider Éric Zemmour teeb kampaaniat Vahermere ääres asuvas Cheval Blancis.
Eric Zemmour and Stanislas Rigault. Paremäärmusliku erakonna Tagasivallutamine liider Éric Zemmour teeb kampaaniat Vahermere ääres asuvas Cheval Blancis. Foto: ALAIN ROBERT / SIPA / SCANPIX

Prantsusmaa Vahemere-äärsel rannikul, kus peetakse Cannes'i filmifestivali ja kuhu palmidega ääristatud rannad meelitavad turiste kogu maailmast, käib parasjagu äge võitlus paremäärmuslike jõudude vahel, kes püüavad eelseisvateks parlamendivalimisteks võita sisserändevastaste hääli.

Nii Rahvusliku Liidu liider Marine Le Pen kui ka telenägu Éric Zemmour tegid aprillis peetud presidendivalimistel päikesepaistelises Provence-Alpes-Côte d'Azuri piirkonnas tugeva tulemuse.

Vahemere ranniku hiilgava fassaadi taga vaevab regiooni suur sisseränne ja töötuse määr ning sealne valijaskond usub, et Prantsusmaa traditsiooniline parempoolsus on kaotanud selgroo, mistõttu on kandist saanud ekspertide hinnangul viljakas pind paremäärmuslastele.

Pariisis sündinud Zemmour kandideerib kuulsat kuurortlinna Saint-Tropez'd ümbritsevas valimisringkonnas, kus Le Pen sai presidendivalimiste esimeses voorus 24,1 protsenti ja Zemmour 22,42 protsenti häätest.

Umbes 150 peamiselt pensioniealist kohalikku elanikku ja puhkajat kogunes Zemmouri ümber, kui ta läinud reedel Le Lavandou rannikulinnas mere ja petankiväljaku vahel kihutuskoosolekut pidas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles