Ühendkuningriik andis loa esitada Weinsteinile süüdistus seksuaalkallaletungis

Copy
Produtsent Harvey Weinstein 2020. aasta jaanuaris New Yorgi kohtus.
Produtsent Harvey Weinstein 2020. aasta jaanuaris New Yorgi kohtus. Foto: Brendan McDermid / Reuters / Scanpix

Briti prokuratuuri teatel anti Londoni politseile luba esitada Hollywoodi filmimagnaadile Harey Weinsteinile süüdistus seksuaalkallaletungis.

Prokuratuuri teatel on 70-aastane produtsent silmitsi kahe süüdistuspunktiga seksuaalkallaletungis ühe naise vastu Londonis 1996. aasta suvel.

«70-aastase Harvey Weinsteini vastu on lubatud esitada süüdistus pärast seda, kui pealinna politsei on uurimise käigus kogutud tõendid läbi vaadanud,» vahendas The Guardian prokuratuuri kuritegude eriosakonna juhi Rosemary Ainslie sõnu. «Prokuratuur tuletab kõigile asjaosalistele meelde, et kriminaalmenetlus süüdistatava vastu on käimas ja et tal on õigus õiglasele kohtumõistmisele.»

Ainslie rõhutas, et on äärmiselt oluline, et internetis ei tehtaks avaldusi ega jagataks kommentaare või teavet, mis võiks kuidagi kahjustada juhtumi uurimist, vahendas BBC.

Prokuratuuri teatel on väidetav ohver praeguseks 50. eluaastates.

Weinstein ootab Californias kohtuprotsessi teiste väidetavate seksuaalkuritegudega seoses.

Hulk seksuaalse kuritarvitamise ja ahistamise süüdistusi filmiprodutsendi vastu tuli päevavalgele 2017. aastal. Kokku on Weinsteini süüdistanud ahistamises või rünnakus ligi 90 naist, nende hulgas filmistaarid Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ja Salma Hayek.

Produtsent on väitnud, et kõik tema seksuaalsed kokkupuuted toimusid vastastikusel kokkuleppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles