Eesti diplomaat asub juhtima ELi esindust Pakistanis

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Riina Kionka
Riina Kionka Foto: Rau Mee

Riina Kionka, üks kolmest eestlasest, kes töötab praegu ELi välisesinduse juhina, liigub Lõuna-Aafrika Vabariigist edasi Pakistani.

Teate Kionka määramisest ELi esinduse juhiks Pakistanis andis ühenduse välisteenistus välja täna. 2019. aastast on Kionka olnud ELi delegatsiooni juht Lõuna Aafrika Vabariigis, enne seda oli ta eelmise Euroopa Ülemkogu juhi Donald Tuski välispoliitikanõunik.

USAs väliseestlaste perekonnas sündinud ja Columbia ülikoolis magistrikraadi kaitsnud Kionka asus Eesti välisministeeriumis tööle aastal 1993. Aastatel 2000-2004 esindas ta Eestit suursaadikuna Saksamaal.

Lisaks Kionkale on praeguse seisuga eestlasest juht veel kahel ELi delegatsioonil. Matti Maasikas juhib ELi esindust Ukrainas ja Tiina Intelmann Somaalias.

Kokku on läbi aegade sellise tasemeni jõudnud neli Eesti diplomaati. Vahepeal taas Eesti välisteenistusse naasnud ja Londonis meie riigi suursaadikuna töötanud Intelmann oli enne seda ELi delegatsiooni juht Libeerias.

Praegu Eestit ELi juures esindav Aivo Orav oli aga enne seda järjest ühenduse delegatsiooni juht Põhja-Makedoonias ja Montenegros.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles