Vene propagandarestoranis saab tellida burgereid T-34 ja Võit (1)

Postimees
Copy
Kuvatõmmis söögikoha Z-Burger burgerimenüüst portaalis VKontakte.
Kuvatõmmis söögikoha Z-Burger burgerimenüüst portaalis VKontakte. Foto: Postimees

Venemaal Komi Vabariigi pealinnas Sõktõvkaris on avatud «isamaaliseid» toite serveeriv kiirtoidukoht nimega Z-Burger, kus saab kõhu täis peaasjalikult sõjatehnika ning loosungite järgi nimetatud burgerite ja pitsadega.

Toidukoha menüü rõõmustab külalisi burgeritega Grad, Katjuša, Topol-M, Rusburger, Kreml, Kodumaa, T-34 ja Võit. Veel on kasutatud burgerite nimetamisel erinevaid loosungeid, nagu «Za Nashi», «Za Mir», «Za Krõm» ja «Za KaVkaZ».

Samuti serveeritakse kiirtoidukohas erinevate katetega pitsasid. Näiteks peekoni, kartuli, sibula, pepperoni ja juustuga pitsa nimi on taas loosunglik «Za Belarus». Isegi Heinzi kastme nimi on muudetud HainZ-iks.

Ühismeedias arutatakse, et tegu on tõelise reklaamipärliga, kuna muidu ei oleks lääne inimestel õrna aimugi ühestki Sõktõvkaris tegutsevast restoranist. Siiski kaheldakse, kas burgerid ka päriselt sellised välja näevad nagu menüü piltidel.

Kohalikud Sõktõvkari elanikud on oma hea turundusliku geeniga silma jäänud varemgi, kuna kohe pärast Coca-Cola Company tegevuse peatamist Venemaal hakkasid sealsetele poelettidele ilmuma kohalikult toodetud koolad ja teised Coca-Cola brändi jooke imiteerivad tooted, mis kogusid kiiresti populaarsust.

Portaali VKontakte lehe järgi alustas oma tegevust 24. veebruaril, mil Venemaa alustas täiemahulise sissetungiga tänaseni kestvat sõda Ukrainas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles