Sambre vägistaja kohtupingist: mul on jahimehe instinkt (1)

Copy
Dino Scala.
Dino Scala. Foto: L'Observateur de l'Avesnois / AFP / SCANPIX

Prantsusmaal algas täna kohtuprotsess 1990. aastatel koristajana töötanud mehe üle, keda süüdistatakse kümnetes Prantsusmaal ja Belgias aset leidnud vägistamistes ja seksuaalrünnakutes. Dino Scala on ülestunnistusi andnud 40 naiste vastu suunatud rünnaku kohta, kuid täna süüdistab teda kokku 56 ohvrit, vahendab AFP.

Noorim ohver oli 13-aastane, vanim 48-aastane ja kõiki naisi rünnati samamoodi – vägistaja luuras varajastel talvetundidel inimtühjadel tänavatel, kägistas nad ja lohistas lähedalasuvate põõsaste või puude vahele.

Politsei otsis kahtlusalust 1996. aasta novembrist, kui 28-aastane naine teatas, et teda vägistati Maubeuge'i lähedal kiirtee ääres. Uurijad leidsid sündmuskohalt ründaja DNA, kuid politsei andmebaasidest vasteid ei leidnud. Vaatamata suurenenud patrullidele ründajat ei leitudki ja juhtum lõpetati 2003. aastal.

Järgnesid teised samalaadsed rünnakud, milles hukkus kahe aasta jooksul rohkem kui 15 ohvrit.

«Mulle meeldib salatseda ja peidus olla... mul on jahimehe instinkt,» vahendas Scala sõnu AFP.

Alles 2018. aasta veebruaris, kui Belgias Erquelinnesis rünnati teismelist, salvestasid videokaamerad sündmuskohal asunud Scalale kuuluvat sõiduautot ning läbiotsimisel leitud nuga, kindad ja nöörid viisid mehe arreteerimiseni.

Vahistamisejärgselt kirjeldasid kohalikud Pont-sur-Sambre'i elanikud teda kogukonnas tuntuna ja seltskondlikuna.

«Nad loodavad, et saavad juhtunu lõpuks seljataha, ilmneb selgitustööd ning neid kuulatakse ja mõistetakse,» ütles kolme tema ohvri advokaat Caty Richard.

Vägistaja andis tunnistusi vabatahtlikult ja soovib end kohtule selgitada, lisas Dino Scala advokaat Margaux Mathieu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles