Uurimiskomisjon süüdistab Trumpi riigipöörde mahitamises (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Ühendriikide esindajatekoja uurimiskomisjon näitas videot Trumpist 6. jaanuaril oma toetajatele Washingtonis kõnet pidamas.
Ühendriikide esindajatekoja uurimiskomisjon näitas videot Trumpist 6. jaanuaril oma toetajatele Washingtonis kõnet pidamas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Neljapäeval kõige magusamal eetriajal üle kantud Ameerika Ühendriikide esindajatekoja komisjoni esimene avalik istung tõi vaatajate ette tõsised süüdistused: 6. jaanuari veriste rahutuste keskmes oli toonane president Donald Trump, kes oli valmis riigipöördeks, et iga hinna eest võimule jääda.

Komisjoni istungi avas Trumpi justiitsministri William Barri videotunnistus, kus Barr nimetas Trumpi väiteid valimiste «varastamisest» jamaks. «Ma tegin talle selgeks, et ei nõustu mõttega, et valimised olid varastatud, ja et selle jama levitamine on bullshit,» lausus Barr videoklipis. «Ja ma ei tahtnud sellega tegemist teha, see oli üks põhjuseid, miks otsustasin ametist lahkuda.»

Kaks nädalat enne 2021. aasta Kapitooliumi mässu ametist lahkunud Barr märkis, et ütles korduvalt Trumpile otsesõnu, et ei ole näinud tõendeid valimispettustest, mis oleksid võinud presidendivalimiste tulemust mõjutada. «Ja ausalt öeldes, poolteist aastat hiljem ei ole ma endiselt neid [tõendeid] näinud,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles