Hiina süüdistas USAd katses Aasias «toetust kaaperdada»

Copy
USA kaitseminister Lloyd Austin (vasakul) ja tema Hiina kolleeg Wei Fenghe (paremal) kohtumas Singapuris Shangri-La Dialoogi foorumi raames.
USA kaitseminister Lloyd Austin (vasakul) ja tema Hiina kolleeg Wei Fenghe (paremal) kohtumas Singapuris Shangri-La Dialoogi foorumi raames. Foto: Roslan Rahman / AFP / Scanpix

Hiina kaitseminister kindral Wei Fenghe süüdistas pühapäeval Ühendriike katses «kaaperdada» Aasia-Vaikse ookeani regiooni riikide toetust ja pöörata nad Pekingi vastu, ning väitis, et Washington püüab edendada «multilateralismi kattevarjus» oma huve.

Wei ründas USA kaitseministrit Lloyd Austinit ja nimetas «laimusüüdistuseks» tema laupäeval Singapuris toimuval Shangri-La Dialoogi julgeolekukohtumisel esitatud väidet, et Hiina põhjustab regioonis oma suurenenud sõjalise tegevusega ebastabiilsust.

«Ükski riik ei tohi multilateralismi kattevarjus oma tahet teistele peale suruda,» ütles Hiina kaitseminister.

«Tegemist on katsega kaaperdada vaba ja avatud India-Vaikse ookeani regiooni sildi all meie regiooni riike ning võtta sihikule Hiina. See on strateegia konflikti ja vastasseisu loomiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles