Navalnõi viidi range režiimiga karistuskolooniasse (1)

Copy
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi osaleb videosilla vahendusel vanglast oma istungil Moskvas 24. mai 2022.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi osaleb videosilla vahendusel vanglast oma istungil Moskvas 24. mai 2022. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Vangis viibiv Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi paigutati ümber range režiimiga karistuskolooniasse, ütlesid tema liitlased teisipäeval, väljendades muret Kremli-kriitiku ohutuse pärast.

Navalnõi kandis Moskvast umbes 100 kilomeetrit idas asuvas vanglas kahe ja poole aastast karistust varasema pettusesüüdistuse eest, kuid märtsis mõisteti ta süüdi omastamises ja kohtusse lugupidamatus suhtumises, mille eest määrati talle veel üheksa aastat.

Teisipäeval ütles Navalnõi advokaat Olga Mihhailova, et karistuskoloonia ametnikud teatasid süüaluse ümberpaigutamisest range režiimiga kolooniasse.

Navalnõi liitlane Maria Pevtšihh ütles Twitteris, et opositsioonijuht ei ilmunud kohtumisele advokaatidega.

«Meil ei ole rohkem infot, kuhu Navalnõi viidi,» lisas ta.

Vene võimud ei ole Navalnõi uut kinnipidamiskohta avalikustanud, aga arvatakse, et seal on karmimad tingimused kui Pokrovi vanglas, kus teda seni peeti.

«Tema teise kolooniasse üleviimise probleem ei ole ainult see, et rangete julgeolekumeetmetega koloonia on palju hirmsam,» ütles Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš Twitteris.

«Nii kaua kui me ei tea, kus Aleksei on, on ta üks ühe vastu süsteemiga, mis on juba üritanud teda tappa, nii et meie ülesanne on tema asukoht võimalikult ruttu välja selgitada.»

Jarmõš lisas, et Navalnõi uuest asukohast ei teavitatud tema perekonda ega advokaate.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles