Indias päästeti kaevu kukkunud ja seal neli päeva olnud puudega poiss

Copy
India päästetöötajad kaevasid 10-aastase poisi kitsast kaevust välja toomiseks selle kõrvale eraldi ligipääsu.
India päästetöötajad kaevasid 10-aastase poisi kitsast kaevust välja toomiseks selle kõrvale eraldi ligipääsu. Foto: AFP / Scanpix

India päästetöötajad tõid teisipäeva õhtul kitsast kaevust elusana välja 10 aasta vanuse kuulmis- ja kõnehäirega poisi, kes oli viibinud lõksus üle nelja päeva, teatas osariigi valitsus.

Rahul Sahu kukkus 24 meetri sügavusse kaevu reede pärastlõunal, kui mängis oma maja tagaaias, mis asub riigi keskosa osariigis Chhattisgarhis.

Buldooserite ja kraanade abiga kaevasid päästjad vaevalt poole meetri laiuse diameetriga kaevu kõrvale tunneli. Päästeoperatsioonist võtsid osa ka sõdurid ja India kriisireageerimisameti töötajad.

Sahu «on turvaliselt päästetud, tänu kõigi palvetele ja päästemeeskonna väsimatutele jõupingutustele», ütles osariigi peamine minister Bhupesh Baghel Twitteris.

Kohaliku piirkonna omavalitsuse juht Jeetendra Shukla ütles ajakirjanikele, et poiss on elus, ent nõrk ja ta viidi lähedalasuvasse erihooldushaiglasse.

«Madu nähti samas puurkaevus, ent poiss näitas üles erakordset vaprust ning säilitas rahu kogu päästeoperatsiooni ajal,» lisas ta.

Päästetöid raskendasid halb ilm ning kaevetöödega liikuma pääsenud mürkmaod ja skorpionid, ütlesid kohalikud ametnikud.

Päästjad kasutasid poisi seisundi ja liikumise jälgimiseks ka kaamerat, ütles Janjgiri ringkonna politseiülem Vijay Agrawal uudisteagentuurile AFP varem teisipäeval telefoni vahendusel.

«Kuna poiss ei saa rääkida ega kuulata, siis seisame silmitsi suurema katsumusega,» ütles ta.

Sahule anti kaevu langetatud hapnikutoru kaudu värsket õhku, ütles valitsuse pressiesindaja. Kaevetöid raskendasid veel ka maapinnas paiknevad kõva kivimi ladestused.

Katmata kaevud on India põlluharijate külades sage nuhtlus, kuna neisse kukub ja saab surma võrdlemisi tihti just väikelapsi.

Aastal 2019 toodi riigi põhjaosas Punjabi osariigis kaevust välja kaheaastase lapse surnukeha, kes oli seal viibinud samuti üle nelja päeva. Samal aastal õnestus aga pooleteise aasta vanune laps päästa naabruses asuvas Haryana osariigis, kus ta oli viibinud kaks päeva lõksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles