Šveits sulges arvutirikke tõttu õhuruumi

Copy
Foto on illustratiivne. Qantase lennukid Sydney lennuväljal.
Foto on illustratiivne. Qantase lennukid Sydney lennuväljal. Foto: Loren Elliott / Reuters / Scanpix

Šveitsi õhuruum oli täna hommikul arvutirikke tõttu suletud ning rike peatas lennuliikluse Genfi ja Zürichi lennujaamas. Nüüdseks on rike kõrvaldatud ja Šveitsi õhuruum taas avatud.

«Šveitsi õhuruum on turvakaalutlustel liikluseks suletud pärast Šveitsi lennujuhtimisteenistuse SkyGuide'i arvutiriket,» kinnitas SkyGuide.

Arvutirikkega seotud üksikasju ei avalikustatud, küll aga öeldi avalduses, et SkyGuide avaldab kahetsust juhtumi ja selle tagajärgede pärast Genfi ja Zürichi lennujaama klientidele, partneritele ja reisijatele ning töötab visalt lahenduse leidmiseks.

Genfi lennuvälja teatel peatati kõik lennud kuni kella 11-ni kohaliku aja järgi. Šveitsi telegraafiagentuuri ATS-Keystone järgi puudutas sama ka Zürichi lennujaama. Šveitsi uudisteagentuur ATS-Keystone teatas, et rahvusvahelised lennud Šveitsi on ümber suunatud Milanosse.

Kella 10.30 paiku kohaliku aja järgi teatas lennuliiklusteenistus, et Šveitsi õhuruum on taas avatud ja lennuliiklus üle Šveitsi ning töö Genfi ja Zürichi lennujaamas jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles