Medvedev: konna-, maksawursti- ja spagetifännide visiit Kiievisse on kasutu (23)

Copy
Endine Vene president Dmitri Medvedev.
Endine Vene president Dmitri Medvedev. Foto: Mihhail Metzel/Sputnik/Reuters/Scanpix

Kreml hoiatas täna Kiievit külastavat Prantsuse, Saksa ja Itaalia liidrit uute relvatarnete eest Ukrainale ning nimetas sarnaseid visiite kasututeks.

Prantsuse president Emmanuel Macron, Saksa kantsler Olaf Scholz ja Itaalia peaminister Mario Draghi on täna esimesel külaskäigul Ukrainas pärast Vene vägede sissetungi 24. veebruaril.

Endine Vene president ja praegune riikliku julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev ütles täna, et Euroopa liidrite visiit on täiesti kasutu.

«Euroopa konna-, maksawursti- ja spagetifännid armastavad Kiievit külastada. Sellest pole mingit kasu,» kirjutas Medvedev inglise keeles Twitteris.

«Lubasid Ukrainale ELi liikmesust ja vanu haubitsaid, lakkusid horilkat ja sõitsid rongiga koju,» lisas ta. «See ei too Ukrainat rahule lähemale.»

Visiidil viibivatel Euroopa liidritel on pärastpoole kavas kõnelused Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov loodab, et tänane külaskäik ei tähenda täiendavaid lääneriikide relvatarneid Ukrainasse. 

See oleks «absoluutselt kasutu ning tekitaks riigile veel enam kahju», lisas ta.

«Lootkem, et nad kannustavad president Zelenskõid olukorrale otsa vaatama,» sõnas Peskov.

Euroopa liidrid saabusid täna Kiievisse rongiga. Sõjas laastatud Irpini eeslinnas ühines nendega Rumeenia president Klaus Iohannis.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles