Saudi Araabia: keelustame homopropaganda värvides tooted (2)

Copy
Emake Loodus homoseksuaalsust propageerimas.
Emake Loodus homoseksuaalsust propageerimas. Foto: Rune Svendsen / CATERS NEWS / SCANPIX

Saudi Araabia valitsus on alustanud nende väitel homoseksuaalsust soodustavate vikerkaarevärvides mänguasjade ja lasteriiete poodidest konfiskeerimist, vahendas briti meediaväljaanne BBC.

«Meie meeskonnad konfiskeerisid tooteid, mis sisaldavad kõrvalekaldumisele kutsuvaid ja tervele mõistusele vastuolus olevaid sümboleid ja märke,» selgitas riigi kaubandusminister Al Qasabi reporterile Al-Ekhbariya kanalist.

Toodete hulka kuulusid juukseklambrid, t-särgid, mütsid ja pinalid ning neid müüvaid poode ähvardab rahaline karistus.

Ametniku sõnul on need esemed vastuolus islami usu ja avaliku moraaliga ning propageerivad homoseksuaalseid värve, mis on suunatud nooremale põlvkonnale.

Naaberriigi Katari võimud teatasid detsembris vikerkaarevärviliste mänguasjade konfiskeerimisest, sest need on islami väärtustega vastuolus.

Saudi Araabias ei ole seksuaalset või soolist identiteedi reguleerivaid seadusi, aga väljaspool abielu seksuaalsuhted, sealhulgas homoseksuaalne seks, on rangelt keelatud.

Samuti on keelatud meestel «käituda nagu naistel» või naisterõivaste kandmine ja vastupidi.

Aprillis ei linastanud kuningriigi kinodes film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, peale Disney keeldumist mitte kärpida filmist stseene, mida Saudia Araabia võimud nimetasid «LGBTQ viideteks».

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles