POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Isegi 80-aastane Ukraina sõdur kibeleb Vene armeed peksma

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
OUNi pataljoni sõdur kutsungiga Malõš (Väikemees) istub ühes mitmest džiibist, mille muretsesid pataljonile Eesti vabatahtlikud MTÜ-st Pariisi Moto. Malõš on pataljonis tuntud sellepoolest, et sõdib viimased neli aastat koos oma labradori koeraga. Peeglist on näha OUNi teised võitlejad pataljoni baasis.
OUNi pataljoni sõdur kutsungiga Malõš (Väikemees) istub ühes mitmest džiibist, mille muretsesid pataljonile Eesti vabatahtlikud MTÜ-st Pariisi Moto. Malõš on pataljonis tuntud sellepoolest, et sõdib viimased neli aastat koos oma labradori koeraga. Peeglist on näha OUNi teised võitlejad pataljoni baasis. Foto: Jaanus Piirsalu

OUNi-nimelise pataljoni kõige vanem, 80-aastane sõdur, kutsungiga Tihhon, käib Ida-Ukraina rindel iga päev komandöri käest küsimas, millal ta pääseb rindejoonele vaenlasega võitlema.

«Mul pole aega oodata, mul on juba iga päev arvel,» ütles Tihhon, kes on üks vanimaid Ukraina sõdureid rindel. «Pataljoni ülem aga ei taha saata. Muidugi ma saan aru, et see on nooremate meeste töö,» lisas ta ja müksas naerdes kõrval seisnud 65-aastast sõdurit kutsungiga Kent. Mõlemad on pärit Lääne-Ukrainast ning OUNi üksuse veteranid, nad on sõdinud vaheaegadega juba alates Donbassi sõjast, 2014. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles