ÜLEVAADE ⟩ Euroopa suurriigid lubasid Ukrainat ELile lähemale

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz, Itaalia peaminister Mario Draghi ja Rumeenia president Klaus Iohannis eile Irpinis. 
Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz, Itaalia peaminister Mario Draghi ja Rumeenia president Klaus Iohannis eile Irpinis. Foto: Viatšeslav Ratõnskõi /Reuters/Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron, Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz ja Itaalia peaminister Mario Draghi avaldasid eile Kiievis toetust Ukraina Euroopa Liidu kandidaatriigiks saamisele.

Ukrainale kohe kandidaatriigi staatuse andmist toetas ka Rumeenia, kelle president Klaus Iohannis pressikonverentsiks trioga ühines. See oli tähtis sümboolne avaldus enne ELi juhtide kohtumist järgmisel nädalal, kus otsustatakse, kas anda Ukrainale ELi kandidaadi staatus.

«Ukrainlased on juba teeninud õiguse minna seda teed ja saada kandidaadistaatus,» ütles samuti pressikonverentsil osalenud Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi, kes lausus pärast kohtumist ajakirjanikele, et kutsus Euroopa riike üles kehtestama Venemaa suhtes karmimad sanktsioonid ja saatma Ukrainale moodsat relvastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles