Puhka nagu Putin ⟩ Venemaa turismiamet kutsub seiklema presidendi meelisradadel

Postimees
Copy
Venemaa president Vladimir Putin eelmisel aastal Taigas.
Venemaa president Vladimir Putin eelmisel aastal Taigas. Foto: Aleksei Družinin/Sputnik/AFP/Scanpix

Venemaa riiklik turismiamet Rostourism käivitab uue riikliku turismimarsruudi Vladimir Putini puhkepaikadesse, teatas selle juhataja Zarina Doguzova Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil.

«See on täiesti eriline marsruut, millel pole tegelikult analooge. See kulgeb läbi Krasnojarski, Hakassia ja Tõva territooriumi ning kannab nime «Siberi puhkus»,» kirjeldas Doguzova.

Reisifirma teatel ühendab pakutav teekond endas uskumatult ilusa looduse, Siberi rahvaste väga ereda rahvuse ja ainulaadsed vaatamisväärsused, vahendab Venemaa riiklik uudisteportaal RIA Novosti.

Putin Siberis äsja püütud kalaga.
Putin Siberis äsja püütud kalaga. Foto: Aleksei Nikolski/Sputnik/Kreml/EPA/Scanpix

Nii võivad paketi valinud puhkajad imetleda sküütide kulda, Kesk-Jenissei eelajalooliste kuningriikide juhtide haudu ja budismi kultuspaiku Tõvas. Samuti jääb marsruudile inseneritehniline ime – Sajaani-Šušenskoje hüdroelektrijaam.

Doguzova sõnul lähevad asuvad reisiseltskonnad kirjeldatud marsruudile selle aasta juulis. Ringreisi pikkus on kaheksa päeva ja pikkuseks umbes 1200 kilomeetrit.

Putin eelmisel aastal lühipuhkusel Taigas kala püüdmas.
Putin eelmisel aastal lühipuhkusel Taigas kala püüdmas. Foto: Aleksei Družinin/Sputnik/AFP/Scanpix

Putiniga seotud paikadele pühendatud puhkusemarsruudi väljatöötamisest teatas Rostourism juba möödunud aasta oktoobris. Idee oli reisifirmale tulnud klientidelt endilt, kes televiisorist pidevalt ainulaadseid kohti näevad ja seetõttu neid külastada soovivad.

Reisifirma kinnitusel on Venemaa president Vladimir Putin viimastel aastatel korduvalt nädalavahetuseks taigasse sõitnud. Nende väitel reisib ta sageli üksi, kuid mõnikord ka koos riigi kaitseministri Sergei Šoiguga.

Putin ja Šoigu sõitmas paadiga Tõvas asuval veekogul.
Putin ja Šoigu sõitmas paadiga Tõvas asuval veekogul. Foto: Aleksei Nikolski/Sputnik/AFP/Scanpix

Lisaks «Siberi puhkuse» paketile esitles Rostourism veel nelja riiklikku marsruuti: Peterburi ja Moskva vaheline «Suveräänne tee», Samara oblasti «Žiguli nädalavahetused», Kemerovos oblastis «Kuzbass – tuli südames» ja Sahhalinil oblastis «Siit algab päev». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles