Venemaa väitel on Ukrainas tapetud 55 Eestist pärit võitlejat (17)

Copy
Ukriana poolel võidelnud Gruusia vabatahtliku David Ratiani matused Tbilisis.
Ukriana poolel võidelnud Gruusia vabatahtliku David Ratiani matused Tbilisis. Foto: VANO SHLAMOV / AFP / Scanpix

Vene kaitseministeeriumi tänase avalduse kohaselt on Ukrainasse alates konflikti algusest saabunud 6956 «palgasõdurit ja relvaeksperti» 64 riigist. 

Ministeeriumi väitel on 1956 saabunut juba hävitatud ja veel 1779 Ukrainast ise lahkunud.

Välisvõitlejate suurim allikas oli Euroopa riikidest Poola, millele järgnesid Rumeenia ja Suurbritannia, teatas ministeerium.

Samuti toodi välja, et «palgasõdureid» on tulnud Kanadast, Ühendriikidest ja Gruusiast.

Ministeeriumi väitel on välisvõitlejate arv langemas ja paljud lahkuvad Ukrainast Kiievi režiimi sõjaliste vigade ja tohutute igapäevaste kaotuste tõttu inimjõus ja varustuses.

Venemaa riikliku uudisteagentuuri RIA Novosti Telegramis avaldatatud tabeli kohaselt on Eestist saabunud Ukrainasse kokku 164 võitlejat ja relvaeksperti, kellest 55 on tänaseks surnud ning 49 omal käel tagasi pöördunud.

Üks Euroopa ametnik ütles aprillis, et Vene vägede poolel võitleb Ukrainas umbes 20 000 palgasõdurit Vene erasõjafirmast Wagner Group, aga ka võitlejad Süüriast ja Liibüast.

Ida-Ukraina separatistlikud võimud mõistsid sel kuul surma Briti kodanikud Aiden Aslini ja Shaun Pinneri ning Maroko kodaniku Brahim Saaduni, keda süüdistati palgasõduriks olemises ja katses valitsust kukutada.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles