Kabuli sikhi templis avati tuli ja kärgatasid plahvatused

Copy
Kabul.
Kabul. Foto: OBTAINED BY REUTERS / SCANPIX

Relvastatud isikud ründasid täna Afganistani pealinnas Kabulis sikhi templit, visates sinna vähemalt ühe granaad, mille plahvatuses sai viga kaks inimest, ütlesid pealtnägijad ja Talibani ametnikud.

«Ma kuulsin gurdwarast (sikhide pühakojast) laske ja plahvatusi,» ütles sikhi kogukonna juht Gurnam Singh.

Siseministeeriumi pressiesindaja Abdul Nafi Takor ütles, et ründajate ja Talibani võitlejate vahel puhkes tulevahetus. Granaadiplahvatuses sai viga kaks sikhi kogukonna liiget, kes viidi haiglasse.

«Esimene püssimees viskas käsigranaadi, mis põhjustas värava lähedal tulekahju,» ütles ta.

Mõni minut hiljem õhiti piirkonnas autopomm, kuid see kellelegi viga ei teinud, lisas Takor.

Ühe sündmuspaiga lähedal viibinud sikhi sõnul võib ohvrite arv tõusta.

«Harilikult on meil hommikusel ajal mitu sikhi usklikku, kes tulevad gurdwarasse palvetama,» ütles ta.

Sotsiaalmeediasse postitatud videotelt on näha, et Kabuli Bagh-e Bala linnaosas asuvast sikhide templist tõuseb suitsu, kuulda on laskmist.

Esialgu ei ole keegi rünnaku eest vastutust võtnud, kuid viimasel ajal on sagenenud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) piirkondliku haru rünnakud mošeedele ja usuvähemustele. IS-i sihtmärhiks on nii sikhid, hindud kui teised Afganistani usuvähemused, aga ka šiiifif ja sufid.

Afganistanis elavate sikhide arv on kahanenud 1970. aastate poolelt miljonilt 200-le. Aastate jooksul on kogukonda korduvalt rünnatud ja 2020. aasta märtsis lasid Islamiriigi võitlejad sikhi templis maha vähemalt 25 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles