Suurbritannia prints Charles suundub Rwandasse

Copy
Prints Charles.
Prints Charles. Foto: CHRIS JACKSON / Scanpix

Prints Charles osaleb järgmisel nädala koos peaminister Boris Johnsoniga majandusarengu ja kliimapoliitika teemalisel kohtumisel Rwandas, riigis kuhu Suurbritannia valitsus vastuolulise plaanina tahab saata varjupaigataotlejad, vahendab briti meediaväljaanne BBC.

Printsi ja peaministri vahelised diplomaatilisi kohtumised on suure tähtsudega, pärast ajalehes Times avaldatud väiteid, et troonipärija kritiseeris varjupaigataotlejate Rwandasse saatmise poliitikat.

«Ta on poliitiliselt neutraalne ega kommenteeri oletatavaid anonüümseid eravestlusi,» vahendas BBC prints Charlesi pressiendajat.

«Sõnulseletamatu tragöödia nendele, kes on sunnitud oma riigist põgenema ja peavarju leidma kodust kaugel,» kommenteeris prints Charles peaminister Johnsoni Rwanda plaani.

«Poliitilist neutraalsust peetakse monarhia ja selle ellujäämise nurgakiviks,» selgitas Londoni ülikooli professor Pauline Maclaran.

Eelmisel kuul käis prints Charles Rumeenias Ukraina põgenikele toetust avaldamas.

«See võis valitsust ärritada, kuid prints võis tekitada kaastunnet isikutes, kes tavaliselt monarhiasse hästi ei suhtu,» märkis Londoni King’s ülikooli ajaloolane Vernon Bogdanor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles