Pentagoni terrorirünnakus hukkunute krematsioonijäänused jõudsid prügimäele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentagoni terrorirünnakus hukkunute jäänused jõudsid prügimäele
Pentagoni terrorirünnakus hukkunute jäänused jõudsid prügimäele Foto: SCANPIX

USA Kaitseministeeriumi peamaja Pentagoni rünnakus 2001. aastal hukkunute jäänuseid jõudis prügimäele.

Pennsylvanias alla kukkunud reisilennukis ja Pentagoni tehtud rünnakus elu kaotanute jäänused kremeeriti USA õhujuõudude Doveri baasi inimjäänuste indetifitseerimiskeskuse käsul, edastab The Washington Post.

Pärast kremeerimist anti tuhk meditsiinilist materjali hävitava firma kätte. See firma toimetas tuha prügimäele.

USA kaitseministeeriumi raportist ei selgu, kui paljud ohvrid sattusid sel viisil muude jäänuste hulka.

Kaitseministeeriumi andmetel oli tegemist inimjäänustega, mida ei olnud võimalik identifitseerida, kuna nad olid kas liiga väikesed DNA-testi tegemiseks või üksikjäänused.  

2008. aastal sisse viidud seadusemuudatusega mitte identifitseeritavaid inimjäänuseid enam ei põletata, vaid maetakse merre.

Raportis seisab, et USA õhujõudude Doveri baasi inimjäänuste identifitseerimiskeskuse töö jättis Pentagonis hukkunute suhtes soovida ning seal oli ja on puudu oma ala asjatundjatest.

Möödunud aasta novembris paljastus samalaadne juhtum. Siis oli Iraagis ja Afganistanis hukkunud sõdurite tuhk viidud Virginia osariigis asuvale prügimäele. Tegemist oli umbes 300 sõdurile kuulunud kehaosade tuhastamisega. Sõdurite perekondadele sellest ei teatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles