POSTIMEES IDA-UKRAINAS ⟩ Droonide sõjas jäävad ukrainlased Vene armeele alla

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Ukraina alampolkovnik Jevgeni Gontšarov viimas Postimehe ajakirjanikku Peski külla. Pataljoniülema auto armatuurlaual lehvisid nii Ukraina kui ka Euroopa Liidu lipud.
Ukraina alampolkovnik Jevgeni Gontšarov viimas Postimehe ajakirjanikku Peski külla. Pataljoniülema auto armatuurlaual lehvisid nii Ukraina kui ka Euroopa Liidu lipud. Foto: Jaanus Piirsalu

Ukraina armee jääb praegu droonide sõjas Venemaale alla, tunnistas Postimehele Ida-Ukraina rindel Donetski linna all sõdiva Ukraina jalaväepataljoni ülem Jevgeni Gontšarov.

Kuigi suurtükituli pole Donetski all, kus Postimees käis nädalavahetusel, nii mastaapne, kui Sjeverodonetski ja Slovjanski kandis, siis paarsada mürsku päevas ikkagi kukub, ütles alampolkovnik Gontšarov oma üksuse 4,5-kilomeetrise vastutusala kohta Peski küla ümbruses.

Vene suurtükivägi kasutab edukalt oma tule juhtimiseks droone, mida Ukraina armee ei suuda rindel kuidagi maha suruda. «Venelaste droonid teevad meie palju pahandust,» kinnitas 55-aastane alampolkovnik Gontšarov. «Peaaegu alati, kui nende droonid ilmuvad meie kohale, algab peagi suurtüki või miinipilduja tuli. Droonide abil nad kohe online-režiimis korrigeerivad ka tuld. Meil on selle tõttu kaotusi, mõni päev tagasi hukkus sellises droonide juhitud suurtükilöögis kaks sõdurit,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles