POSTIMEES IDA-UKRAINAS Ukraina pataljoni ülem Donetski all: lääne suurtükid teevad juba head tööd (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Donetski linna all rinnet hoidva Ukraina pataljoni ülem Jevgeni Gontšarov hävitatud Peski küla omalaadseks sümboliks kujunenud purustatud kiriku ees. Kirik lasti puruks juba Donbassi sõja ajal. 
Donetski linna all rinnet hoidva Ukraina pataljoni ülem Jevgeni Gontšarov hävitatud Peski küla omalaadseks sümboliks kujunenud purustatud kiriku ees. Kirik lasti puruks juba Donbassi sõja ajal. Foto: Jaanus Piirsalu

Saabunud lääne suurtükkidest on juba palju abi Vene armee rünnakute tagasilöömisel, ütles Ida-Ukraina rindel Donetski linna all sõdiva Ukraina jalaväepataljoni ülem Jevgeni Gontšarov.

«Me näeme juba, et viimasel ajal on meie suurtükivägi hakanud paremini vastulööke andma,» rääkis alampolkovnik Gontšarov (55) pühapäeval, kui Postimees käis tema üksuses. «See on otseselt seotud uue relvastuse saabumisega meie brigaadi.»

Gontšarovi sõnul on venelaste pealtkuulatud raadiosõnumitest selgesti aru saada, et uued lääne suurtükid teevad oma tööd hästi. «Need tabavad hästi, vaenlane kannab kaotusi,» kinnitas ta.

Vastupealetungiks on aga lääne relvi veel endiselt vähe. «Kui kiirelt me saame minna pealetungile, see sõltub lääne partneritest, kellel on arenenud sõjatehnoloogia,» ütles alampolkovnik Gontšarov. «Ütleme nii, et teatud relvastust meil selleks ei jätku. Aga selleks ongi meie president, valitsus, saadikud, kes töötavad selle nimel. Ma olen kindel, et lääne sõjaväelased saavad suurepäraselt aru, mis toimub ja mida meil on vaja.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles