Iisraelis kukkus taas valitsus, ees ootavad järjekordsed valimised

Copy
Iisraeli peaminister Naftali Bennett (vasakul) koos välisministri Yair Lapidiga kuulutamas välja parlamendi laialisaatmist.
Iisraeli peaminister Naftali Bennett (vasakul) koos välisministri Yair Lapidiga kuulutamas välja parlamendi laialisaatmist. Foto: OREN BEN HAKOON / AFP / Scanpix

Iisraeli peaminister Naftali Bennett ning välisminister Yair Lapid teatasid eilsel pressikonverentsil, et saadavad parlamendi laiali ning kuulutavad välja erakorralised valimised, sõnades, et valitsuse komistuskiviks sai asunike seaduse pikendamise läbikukkumine.

​Bennett ning Lapid plaanivad anda sisse hääletuse Knesseti laiali saatmiseks eelduste kohaselt esmaspäeval, mille kohaselt uued valimised leiaksid aset 25. oktoobril. Pärast parlamendi laiali ning kuni uute valimisteni võtab plaani kohaselt peaministri kohused enda täita Lapid.

Aasta eest ametisse vannutatud Bennetti valitsus oli Knessetis enamust kaotamas ning nõnda otsustasid Bennett ning Lapid kui valitsuse juhid, et õigem oleks parlament ise laiali saata ning viia Iisrael kolme ja poole aasta jooksul viiendatele valimistele, vahendab The Times of Israel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles