USA justiitsminister arutab Ukrainas sõjakuritegusid

Copy
USA justiitsminister Merrick Garland ja Ukraina peaprokurör Irõna Venediktova Krakovetsis, Ukraina ja Poola piiril,
USA justiitsminister Merrick Garland ja Ukraina peaprokurör Irõna Venediktova Krakovetsis, Ukraina ja Poola piiril, Foto: Nariman El-Mofty/AP/Scanpix

USA justiitsminister Merrick Garland külastab teisipäeval Ukrainat, et arutada sõjakuritegudes osalenud isikute vastutuselevõtmist, ütles justiitsministeeriumi ametnik

Garland kohtus Ukraina peaprokuröri Irõna Venediktovaga, kellega olid kõne all USA ja rahvusvahelised jõupingutused Ukraina abistamisel, et tuvastada, tabada ja kohtu alla anda isikud, kes on seotud Ukrainas sõjakuritegude ja muude julmuste toimepanemisega, ütles ametnik.

«Ma olen siin, et väljendada USA vankumatut toetust Ukraina rahvale provotseerimata ja ebaõiglase Venemaa sissetungi ajal,» ütles Garland.

«USA saadab eksimatu sõnumi, et peita pole end kuhugi,» ütles Garland.

Venediktova nimetas USA toetust äärmiselt oluliseks. «Me saame kõik aru, et meil on suured vaenlased,» lisas ta.

USA justiitsminister tegi peatuse Ukrainas enne USA ja EL-i kohtumist Pariisis.

Kiievi andmeil on ligi neli kuud pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse tuvastatud kokku tuhandeid võimalikke sõjakuritegude juhtumeid.

Kõike kurikuulsam neist on olnud tsiviilelanike tapmine Butšas Kiievi lähistel. Ka USA riigipea Joe Biden nimetas seda veresauna sõjakuriteoks.

USA välisministeerium teatas mais uue üksuse loomisest, mille eesmärk on uurida, dokumenteerida ja avaldada Venemaa väidetavad sõjakuriteod Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles