POSTIMEES IDA-UKRAINAS ⟩ 26-aastane Ukraina pataljoniülem: pealetungiks pole meil piisavalt tehnikat

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Pataljoniülem Vassõl, kutsungiga Petrovitš, palus end pildistada ühes pataljoni laos, et mitte anda vaenlasele mingitki vihjet oma positsioonide kohta. Taustal paistab üks pataljoni soomukitest, millest on tema pataljonil suur puudus nagu kõigil Ukraina üksustel. 
Pataljoniülem Vassõl, kutsungiga Petrovitš, palus end pildistada ühes pataljoni laos, et mitte anda vaenlasele mingitki vihjet oma positsioonide kohta. Taustal paistab üks pataljoni soomukitest, millest on tema pataljonil suur puudus nagu kõigil Ukraina üksustel. Foto: Jaanus Piirsalu

Sõda tähendab noortele ohvitseridele alati kiiret karjäärivõimalust. Postimees kohtus Donetski rindel 26-aastase Vassõliga, kes on üks Ukraina armee noorimaid pataljoniülemaid.

Pataljoni kuulub 500–600 meest ja see on kõige väiksem iseseisva lahinguoperatsioonide tegemise suutlikkusega sõjaväeüksus. Rahuaja tingimustes on 26-aastasel mehel peaaegu võimatu pataljoniülemaks saada. Aukraadilt juhib pataljonisuurust üksust vähemalt kolonelleitnant, Ukraina armees tähendab see alampolkovnikut. Juba 15-aastaselt militaarlütseumisse õppima läinud Vassõl on aukraadilt aga alles kapten ehk alampolkovnikust lausa kaks aukraadi madalamal. Aga see on vana tõde, et sõdivad mehed, mitte pagunid, ja seda on Vassõl tõestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles