IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Lõssõtšanski lõunaküljel toimuvast sõltub, kas Ukraina väed jäävad sinna pidama

Igor Taro
Copy
Ukraina tank 19. juunil Lõssõtšanski kandis.
Ukraina tank 19. juunil Lõssõtšanski kandis. Foto: Madeleine Kelly / SOPA / ZUMA / Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 24.06: Ukraina üksused on alustanud organiseeritud taandumisega Sjeverodonetskist teisele poole Donetsi jõge Lõssõtšanskisse, kirjutab Igor Taro oma blogis 121. sõjapäeva kohta.

​Viimase suunas on Vene okupandid korraldanud samuti mastaapseid rünnakuid lõuna suunalt ning hõivanud olulise kaitsekeskuse Hirske-Zolote piirkonnas, mis on muutnud kogu Sjeverodonetski operatiivsuuna olukorda olulisel määral.

Vene vägede kaotused Ukraina peastaabi andmetel olid päeva alguse seisuga järgmised: ründajaid - 34530 (+100), tanke 1507 (+3), soomukeid 3637 (+5), suurtükke 759 (+3), raketiheitjaid 241 (+1), õhutõrjesüsteeme 99, lennukeid 216, helikoptereid 183, droone.

1) Harkivi suunal jätkub Ukraina üksuste mõjutamine kaudtulega ning karistuslöögid linna pihta. Seekord sai Vene ründajatel purustatud muuhulgas mingi kooli võimla. Oblasti okupeeritud osas Velõkõi Burluki asulas on fikseeritud pioneeritehnika koondumist. See on tehnika, mis on vajalik liiklustaristu rajamiseks või selle vabastamiseks miinidest, tõketest jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles