Milanos suletakse põua tõttu purskkaevud

Copy
Inimesed Milano kesklinnas end purskkaevus jahutamas.
Inimesed Milano kesklinnas end purskkaevus jahutamas. Foto: ANTONIO CALANNI/AP/Scanpix

Milano linnapea teatas laupäeval, et põua tõttu kehtestatud veepiirangute raames pannakse kinni Põhja-Itaalia linna purskkaevud.

Lombardia maakonnas kehtestati reedel põua tõttu 30. septembrini kestev eriolukord, mille kohaselt peavad linnad piirama mittehädavajalikku veekasutust.

Eriolukorra määrus näeb ette «kõigi purskkaevude sulgemist, välja arvatud need, kus leidub faunat ja florat», ütles Milano linnapea Beppe Sala avalduses, mille kohaselt peatatakse veevarustus ka parkide niisutuskanalitele ja järvedele.

Ta rõhutas, et tööle jäävad siiski joogiveekraanid, kuivõrd temperatuur on juba mitu nädalat olnud üle 30 kraadi Celsiuse järgi ja peagi peaks algama uus kuumalaine.

Sala ei täpsustanud, millal meetmed jõustuvad. Kommentaaripalvele linnavõimud vahetult ei vastanud.

«Põuast tingitud eriolukord jätkub ja meetmeid tuleb võtta,» kinnitas linnapea, pannes elanikele südamele, et nad vett säästaksid.

Ta palus kodanikel piirata veekasutus pesemisele ja taimede kastmisele ning ütles, et haljasalade niisutussüsteemid suletakse, välja arvatud parkides, kus on vastistutatud puud.

Kontorites, poodides ja kodudes peaks temperatuuri hoidma 26 kraadi juures või kõrgemal, et vähendada energiatarbimist ja elektrikatkestuste ohtu, ütles linnapea.

Ebatavaliselt kuuma ja kuiva kevade ning varasuve järel on hakatud vett normima ka teistes Itaalia omavalitsustes.

Po jõge, mis on Itaalia suurim mageveeallikas, on tabanud viimase 70 aasta kõige hullem põud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles