IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Ööpäevas tabab Ukrainat 24 000 Vene mürsku

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdurid patrullimas Sjeverodonetskis kandis 20. juunil.
Ukraina sõdurid patrullimas Sjeverodonetskis kandis 20. juunil. Foto: Oleksandr Ratushniak / Stringer / Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 25.06: Sjeverodonetski operatiivsuunal on olukord keeruline, kuid Vene okupantide pealetung Lõssõtšanskist lõunas on praegu pidurdatud. Samuti püsib kaitse Izjumi-Slovjanski suunal, kirjutab Igor Taro oma blogis 122. sõjapäeva kohta.

Seni on lahing Sjeverodonetski piirkonnas andnud Ukrainale täiendavad 50 päeva, võrreldes sellega, mida kavandasid seltsimehed Kremlis - iga päev oli kaotuste statistikas 100-300 sõdurit ning lisaks kümneid ühikuid tehnikat. Ja seejärel ei kontrolli Vene armee veel sugugi täielikult Luhanski oblastit.

1) Harkivi suunas üritasid Vene üksused ebaõnnestunult rünnata Kozacha Lopani suunast Udõ asulat läänes. Tegu on kõige läänepoolsema küljega Harkivi oblastis okupeeritud piiriäärsest ribast. Mujal tegelesid Vene okupandid Ukraina territooriumi pommitamisega, et hoida ära ukrainlaste pealetungi ning rikkuda tsiviiltaristut.

2) Izjumi operatiivsuund püsib üsna kindlalt paigas. Oli taas rünnak Bohoroditšne kaudu Svjatohorski lähedalt, et minna mööda põhimaantee kaitseliinist, kuid Bohoroditšnes paistab ukrainlaste «siiber» hästi kinni lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles