Saudi Araabia: palverändurid pääsevad pühapaika läbi loterii

Postimees
Copy
Palverändurid Mekas.
Palverändurid Mekas. Foto: Ashraf Amra / APA Images / SCANPIX

Saudi Araabia võimud teatasid, et võimaldavad iga-aastase palverännaku, kuid välja antakse ainult miljon sisenemisluba, mille saamiseks peab osalema loteriis, olema kolmekordselt vaktsineeritud ja alla 65-aastane, vahendab meediaväljaanne Middle East Eye.

Koroonapandeemiale eelnevalt külastas moslemite pühapaika Mekat iga-aastaselt ligikaudu 2.4 miljonit palverändurit ja reisi maksumuseks oli keskmiselt 7000 kuni 10 000 dollarit.

Saudi Araabia ministeerium ei kommenteerinud, millal loos toimub, kuid soovitas potentsiaalsetel palveränduritel reisikorraldajatelt ja agentidelt raha tagasi taotlemist alustada.

Jääb ebaselgeks, mis ajendas Riyadhi oma protsesse muutma nii lähedal hadži hooaja algusele, kuid see võib tähendada, et palverändurid, kes on oodanud pandeemiast saadik kaotavad võimaluse retk ette võtta.

Reisijad on teatanud tõrgetest uues ametlikus veebiportaalis Motawif. Suurbritannias, Nottinghamist pärit Amal Ullah kaotas 10 aastat kogutud 40 000 naela (46 000 eurot). «Ma kontrollisin portaali ja seal öeldi, et broneerimine ebaõnnestus, hoolimata sellest, et sain ametliku meili, mis kinnitas, et mina ja mitmed pereliikmed on välja valitud ja meie viisasid menetletakse,» vahendas briti ajaleht the Guardian Ullah sõnu.

Hadžiga seotud religioosseteks riitusteks ja seminaridel osalemiseks kulub tavaliselt mitmeid kuid, et tagada protsessi korrektne läbimine.

Palverännak Mekasse on üks suurimaid religioosseid kogunemisi maailmas ja seda peetakse kohustuseks igale moslemile, kes on hea tervise juures ja suudab seda endale rahaliselt lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles