Vene rakett tabas Krementšukis rahvast tulvil ostukeskust (4)

BNS
Copy
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Vene rakett tabas täna Poltava oblastis Krementšuki linnas asuvat ostukeskust, kus oli rünnaku hetkel üle tuhande külastaja, vahendas portaal Unian president Volodõmõr Zelenskõi sõnu.

Surma sai vähemalt 10 ja haavata enam kui 40 inimest, ütles Poltava kuberner Dmõtro Lunin, lisades, et kardetavasti ohvrite arv tõuseb.

«Kümme surnut ja enam kui 40 inimest on saanud viga. Selline on hetkel olukord Krementšukis raketirünnaku tulemusena,» ütles Lunin. Üheksa inimest on viimastel andmetel raskelt vigastatud.

«Okupandid andsid raketilöögi kaubanduskeskuse pihta, kus oli üle tuhande tsiviilisiku. Kaubanduskeskus põleb, päästjad kustutavad tulekahju, ohvrite arv on kujuteldamatu,» märkis Zelenskõi sõnumirakenduse Telegram kanalis.

Ta rõhutas, et see objekt ei kujuta Vene sõjaväe jaoks ohtu ega strateegilist väärtust.

«Venemaa jätkab oma jõuetuse demonstreerimist tavakodanike peal. On asjatu loota adekvaatsusele ja inimlikkusele nende poolt,» lisas Zelenskõi.

Veebi on ilmunud ka video kaubanduskeskusest Amstor põgenevatest inimestest.

Teiste seas avaldas video Ukraina siseministri nõunik Anton Heraštšenko.

Avaldatud salvestisel on kuulda üht ellujäänut hüüdmas: «Oleme elus!»

Ukraina relvajõudude andmeil tulistati raketid Kh-22 Krementšuki pihta kaugpommitajailt Tu-22 M3 Venemaa Kurski oblastist. Teine rakett tabas viimastel andmetel linnastaadionit.

«Järjekordne Venemaa sõjakuritegu. Vene rakett tabas kaubanduskeskust. Välja tulistati kaks raketti, millest üks tabas ostukeskust ja teine linnastaadionit,» märkis Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu Aleksei Danilov.

«Kõik vajalikud avalikud teenused töötavad ja haavatutele osutatakse kogu vajalikku arstiabi,» lisas Danilov.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles