Texases avastati veokihaagisest 46 laipa

Copy
San Antonio, Texas, 27 juuni 2022.
San Antonio, Texas, 27 juuni 2022. Foto: KAYLEE GREENLEE BEAL / REUTERS / SCANPIX

Eile õhtul avastasid võimud USA ja Mehhiko piirilinnas San Antonios veokihaagise 46 surnukehaga ja 16 haiglaravi vajava inimesega, vahendab The Guardian. 

Ülekuumenemisega seotud sümptomitega viidi haiglasse 16 inimest, kellest 12 olid täiskasvanud ja neli lapsed, ütles tuletõrjeülem Charles Hood. Patsiendid kannatasid raskekujulise vedelikupuuduse all ning haagisest ei leitud vett ega konditsioneeri.

Sündmuskoha läheduses viibinud inimene kuulis veokist appihüüdeid ja kutsus politsei, kinnitas politseiülem William McManus.

Kolm inimest võeti vahi alla, kuid pole selge, kas nad olid seotud inimkaubandusega, ütles McManus.

Varem kinnitasid USA meediakanalid, et veokihaagisest on leitud vähemalt 40 inimese surnukehad. Süngest avastusest teatasid esmalt kaks kohalikku telejaama, viidates politseiallikatele.

Veokihaagises reisimine on levinud moodus, kuidas saabuvad Ühendriikidesse paljud ebaseaduslikud sisserändajad.

San Antonio linnas on traagilisi migrantide surmajuhtumeid olnud ka varem. 2017. aastal suri kümme inimest, kes jäid Walmarti juurde pargitud veokisse lõksu. 2003. aastal leiti linnast kagus ülekuumenenud veoautost 19 surnukeha. 

USA immigratsiooni- ja tolliamet (ICE) algatas kohaliku politsei ja piirijõudude toetusel surmajuhtumite kohta föderaalse juurdluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles