Eesti ekssõjaväelased tõrjusid Somaalia piraatide rünnaku

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabatud Somaalia piraadid.
Tabatud Somaalia piraadid. Foto: Reuters / Scanpix

Eile, 28. veebruaril kell 15.00 kohaliku aja järgi toimus Salalah sadama lähedal relvastatud piraadirünnak Kreeka kaubalaevale, mis õnnestus tänu Eesti turvafirma ESC Global Security turvameeskonnale tagasi tõrjuda.

«ESC Global Security avas kontrollitud tule pärast seda, kui kõik eelnevad heidutusprotseduurid olid läbitud ja need ei hoidnud ära piraatide kavatsust laev hõivata,» teatas ettevõtte juht Jaanus Rahumägi. Samal ajal informeeriti piirkonnas viibivaid EU NAVFOR koalitsioonivägesid toimuvast rünnakust ja koalitsioonivägede kopter oli valmis viivitamatult reageerima.

Kell 16 loobusid piraadid laeva kaaperdamisest. Rahumägi sõnul koalitsioonivägede abi ei vajatud ja laeva kapten raporteeris UKMTO ja koalitsiooni piraadivastase tegevuse kontrollkeskusele olukorra lahenemisest laeva turvanud ESC Global Security meeskonna jõududega. Piraatide laevas tuvastati kaheksa meest, kes olid relvastatud Kalašnikovi automaatidega AK47 ja ühe RPG granaadiheitjaga

ESC Global Security pakub relvastatud turvateenust piraadirünnakute ohtlikes piirkondades sõitvatele laevadele, kõik ettevõtte turvatöötajad on kõrgelt kvalifitseeritud ning NATO ja ATALANTA kogemustega endised Eesti sõdurid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles