Trump üritas märulipäeval juhirooli haarata, et Kapitooliumile sõita (2)

Copy
USA ekspresident Donald Trump.
USA ekspresident Donald Trump. Foto: SAUL LOEB/AFP

USA ekspresident Donald Trump üritas oma salateenistuse autojuhilt rooli haarata, et ühineda eelmise aasta 6. jaanuaril USA Kapitooliumile tormi jooksnud rahvahulgaga, tunnistas teisipäeval tema administratsiooni kõrge ametnik.

Trump istus autosse pärast esinemist Valge Maja lähedal toimunud miitingul, ütles Valge Maja endise personaliülema Mark Meadowsi abi Cassidy Hutchinson kongressi komisjonile.

Hutchinsoni sõnul öeldi Trumpile, et ta ei saa ühineda oma toetajate hulgaga, kes kogunesid Kapitooliumile enne meeleavaldust, mis kujunes surmavaks märuliks.

«Ma olen kuradi president, viige mind nüüd Kapitooliumile,» olevat Trump öelnud Hutchinsoni sõnul, kellele edastas selle loo teine Valge Maja ametnik.

Trump ütles, et meeleavaldajad «ei ole siin selleks, et mulle viga teha», lausus Hutchinson esindajatekoja komisjonile. Kui salateenistuse ametnikud püüdsid Trumpi veenda, et Kapitooliumile pole turvaline minna, oli ta sööstnud oma soomustatud ametiauto rooli poole, kuid juht oli haaranud presidendil käest ja takistanud teda.

Valge Maja nõunik Pat Cipollone oli väljendanud muret seoses Trumpi kavatsusega. «Meid süüdistatakse igas võimalikus kuriteos, kui seda teeme,» meenutas Hutchinson Cipollone'i hoiatust.

Hutchinsoni sõnul olevat Trump ja mõned tema lähimad nõunikud olnud enne rünnakut teadlikud vägivalla võimalusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles