Zelenskõi: meie ühe mehe kohta kaotab Venemaa viis

BNS
Copy
Ukraina President Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina President Volodõmõr Zelenskõi Foto: Sergey Dolzhenko/Epa/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ütles USA telekanalile NBC, et Ukraina kaitsejõud on mõnel pool vaenlase tagasi löönud ja mõnel pool olid nad sunnitud vastase arvulise ülekaalu tõttu taanduma, kuid igapäevased lahingud toovad suuri kaotusi, sealhulgas Venemaale, edastas portaal Unian.

Zelenskõi rõhutas, et Venemaa sõjalis-poliitiline juhtkond ei alustanud sõda mitte ainult Ukraina, vaid kogu demokraatliku maailmaga, mistõttu kaotavad Ukraina lüüasaamise korral kõik demokraatlikke väärtusi kuulutavad riigid.

«Kui meie kaotame ühe mehe, kaotab Venemaa viis. Kus meie kaotame ühe tanki, kaotavad nemad viis. Jah, me võitleme. Aga peame olema ausad ja ütlema, et meil on tõesti raske. Sest ühe meie tanki kohta on neil kümme, neid on ühe meie võitleja kohta kümme. Ükskõik kui tugevad me ka ei oleks, neid on kümme korda rohkem. Meil ​​on raske, aga peame vastu,» ütles ta.

President lisas, et Ukraina kaitsejõud on mõnel pool vaenlase tagasi löönud ning mõnel pool olid nad sunnitud vastase arvulise ülekaalu tõttu taanduma.

«Üks ühele Venemaaga on meile raske. Ja ilmselt peame vastu, seetõttu on Euroopa ja USA toetus väga oluline [..] Kõik peavad mõistma, et see ei ole meie sõda. See ei ole mitte Venemaa ja Ukraina sõda, see on kogu tsiviliseeritud maailma sõda Venemaaga, selle sõjalis-poliitilise juhtkonna, väega. Me ei saa seda üksi teha ja jumal tänatud, et nad meid aitavad,» ütles Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles