Ukraina siseministeerium: suve lõpuks Ukraina okupantidest veel vaba ei ole

BNS
Copy
Vene tank Luhanski oblastis.
Vene tank Luhanski oblastis. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina siseministeerium avaldas nukra prognoosi oma relvajõudude vastupealetungi kohta, mille järgi suudetakse suve lõpuks vastase edasitung vaid peatada, kirjutas portaal Unian.

Ukraina relvajõud suudavad Venemaa pealetungi suve lõpuks täielikult peatada, kuid oma ala okupatsioonist vabastamisest sel ajal ilmselt juttu ei ole, ütles siseministri nõunik Viktor Andrussiv.

Ta kutsus Slovjanski elanikke üles evakueeruma, ennustades sealse olukorra halvenemist. Samas täpsustas Andrussiv, et lähiajal on linna hõivamine või ümberpiiramine võimatu, ent kasvab pommitamise oht.

«Läbimurded on ebatõenäolised. Kahjuks on väga suur oht tsiviiltaristu laiaulatuslikuks pommitamiseks. Seetõttu kutsun kõiki, kes vähegi suudavad, üles evakueeruma,» sõnas ta.

Andrussiv nimetas suvise vastupealetungi ennustusi alusetuteks. «Kahjuks ei näe ma väljavaadet meie võimsaks vasturünnakuks. Meil ​​võib olla edukaid vasturünnakuid, mõni läbimurre. Sest edukas vasturünnak põhineb kahel osisel: õhujõul ja suurtükiväel. Kahjuks ei lähe meil sellega nii hästi, kui lubati,» selgitas ta.

Sellegipoolest usub Andrussiv, et suvega vaenlane peatatakse. «Ma ei näe suurte meiepoolsete vasturünnakute võimalust, aga loodan, et meil on piisavalt jõudu, et nende edasitung peatada,» võttis ta oma jutu kokku.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse juht Kirõlo Budanov ütles varem, et esimesi nähtavaid tulemusi relvajõudude vastupealetungil Hersoni oblasti vabastamisel on oodata augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles