Maalihked sulgesid ühenduse kolme Austria külaga

Copy
Ekskavaatorid töötamas pärast tugevat vihma Kärnteni liidumaa mägedes Villach-Landi piirkonnas.
Ekskavaatorid töötamas pärast tugevat vihma Kärnteni liidumaa mägedes Villach-Landi piirkonnas. Foto: GERT EGGENBERGER/APA/AFP/Scanpix

Paduvihmadest põhjustatud maalihked lõikasid ära kolme Lääne-Austria küla ühenduse välismaailmaga ning päästjad näevad vaeva, et ühendus taastada, ütles Punane Rist.

Ööl vastu kolmapäeva tungisid Kärnteni liidumaa mägedes Villach-Landi piirkonnas äikesetormist paisunud jõed üle kallaste, põhjustades muda- ja rusuvoole ning maalihkeid, ütles Itaalia ja Sloveeniaga piirneva liidumaa Punase Risti esindaja Melanie Reiter.

«Kolm küla on täiesti ära lõigatud [..] Sõjavägi ja tuletõrjujad püüavad tänavaid risust puhastada,» ütles ta.

Reiter ei osanud öelda, kui palju inimesi on kolmes külas. Kannatanuist seni teateid ei ole, kuid mitu maja on purunenud.

Ka mujal Villach-Landis tegid üle kallaste tunginud jõed palju pahandust ja tormituul viis majadelt katuseid, kirjutas Austria uudisteagentuur APA.

Meteoroloogia- ja geodünaamikainstituudi teadlane Gerhard Hohenwarter ütles, et muust maailmast ära lõigatud Arriachi külas ja selle ümbruses sadas mõne tunniga rohkem kui tavaliselt kogu juunikuu jooksul.

Austrias nagu mujalgi Euroopas valitseb kuumalaine ning ilmateenistus hoiatab palavuse ja äikesetormide eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles