Volodin: vahetame vaid raskelt haavatud sõdimisvõimetuid azovlasi

Copy
Vene riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin.
Vene riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Vene riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin ütles neljapäeval, et Venemaa vahetab Ukraina Azovi pataljoni vangistatud võitlejatest ainult neid, kes on raskelt haavatud ja ei suuda sõjategevuses enam osaleda.

«Selliseid otsuseid tehakse ainult siis, kui nad on tõsiselt haavatud ja juhtudel, kui on haavatud ega suuda enam sõjategevuses osaleda,» ütles Volodin riigiduuma istungil.

«Selline teave on meil igal juhul olemas,» lisas ta.

«Need küsimused on kontrolli all. Vahetused käivad, aga kõigi Azovi pataljoni liikmete suhtes, igaühe suhtes rakendatakse sisulisi uurimismeetmeid. Kes millega tegeles, mida tegi,» vastas Volodin kommunistide saadiku Sergei Obuhhovi küsimusele, kes väljendas hämmeldust, et Vene vangide vastu vahetati Azovi pataljoni liikmeid ja neid võeti Ukrainas pidulikult vastu.

Volodin märkis veel kord, et nad vahetavad vaid raskelt haavatuid ja neid, kes on sellises seisus, et oleks õige võtta ja vahetada enda kuttide vastu.

Volodin meenutas, et duumasaadik Šamsail Saralijev käis nädal tagasi lähetuses ja tegi oma kanalite kaudu kõik endast oleneva ning vabastas kaks meest vangistusest, kes toodi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles