Prantsusmaa kohus määras 2015. aastal Pariisis 130 inimest surmanud terrorirünnaku ainsale elus olevale toimepanijale Salah Abdeslamile eluaegse vangalakaristuse ilma võimaluseta lähema 30 aasta jooksul tingimisi vabaneda, kuid ebatõenäoline on tema trellide tagant pääsemine hiljemgi.

Enam kui üheksa kuud kestnud kohtuprotsessi järel mõisteti süüdi veel 19 meest, kes osalesid rünnaku kavandamises või logistikas. Kõik mitmel pool Pariisis 13. novembril 2015 ISISe korraldatud veretöö otsesed elluviijad peale Abdeslamil lasid end õhku, nende seas ka tema vend Brahim Abdeslam, või tappis politsei nad pärast rünnakut.

Abdeslam mõisteti süüdi mõrvas ja mõrvakatses seoses terroristliku tegevusega. Kohus leidis, et tema pommivest tõrkus plahvatamast ja pidas ebatõeseks mehe väidet, nagu ta oleks vesti minema visanud, kuna ta otsustas mitte rünnakut ellu viia, vahendas AFP.

Talle määratud karistus on karmim võimalik Prantsusmaal ning varem on seda mõistetud ainult neljal korral alaealiste vägistamise ja tapmisega seotud kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy