Prantsuse politsei peab migrantide uppumisega seoses kinni 10 inimest

Copy
La Manche'i väina ületavad migrandid 29. juunil. Hinnanguliselt on sel aastal Inglise kanali ületanud üle 12 000 inimese, mullu sama ajaga oli ebaseaduslike sisserändajate hulk 5654.
La Manche'i väina ületavad migrandid 29. juunil. Hinnanguliselt on sel aastal Inglise kanali ületanud üle 12 000 inimese, mullu sama ajaga oli ebaseaduslike sisserändajate hulk 5654. Foto: Stuart Brock / EPA / Scanpix

Prantsuse politsei peab kinni kümmet inimest, keda kahtlustatakse seotuses 27 migrandi uppumisega mullu novembris La Manche'i väinas, ütles kohtuallikas neljapäeval.

Ühele on allika sõnul esitatud süüdistus tapmises ja inimkaubanduses, ülejäänud viiakse alles kohtuniku ette, kes otsustab süüdistuse.

Politsei pidas ööl vastu esmaspäeva kinni 15 kahtlustatavat, ent lasi viis neist süüdistust esitamata vabaks.

Kahekümne seitsme inimese surm novembri lõpus on rängim õnnetus La Manche'il alates 2018. aastat, mil väinast sai Aafrikast, Lähis-Idast ja Aasiast pärit migrantide peamine tee Prantsusmaalt Suurbritanniasse.

Hukkunud olid vanuses seitse kuni 47 aastat ning nende hulgas oli 16 Iraagi kurdi, neli afganistanlast, kolm etiooplast, somaallane, egiptlane ja vietnamlane.

Eluga pääses vaid kaks inimest.

Õnnetus tekitas Briti ja Prantsuse valitsuse suhetes pingeid ning president Emmanuel Macron tõotas, et Prantsusmaa ei lase teha La Manche'i väinast surnuaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles