Türgi blokeeris juurdepääsu Deutsche Wellele ja Ameerika Häälele

Copy
Deutsche Welle logo.
Deutsche Welle logo. Foto: Christoph Hardt / imago/ Scanpix

Türgi meediajärelevalveamet keelas juurdepääsu USA raadiojaama Ameerika Hääl (Voice of America) ja Saksa Deutsche Welle türgikeelsetele saadetele.

Raadio- ja televisiooninõukogu (RTUK) jõustasid veebruarikuise otsuse, millega nõutakse türgikeelset sisu edastavatelt rahvusvahelistelt meediaväljaannetelt loa taotlemist. Ankara kohus otsustas neljapäeval piirata juurdepääsu Deutsche Welle ja Ameerika Hääle veebilehele.

Deutsche Welle ütles täna, et ei täitnud eetriloa taotlemise nõuet, sest see võimaldanuks Türgi valitsusel nende sisu tsenseerida.

Peadirektor Peter Limbourg ütles, et seda selgitati põhjalikult ka RTUK-le.

"Näiteks nõutakse Türgis litsentseeritud meedial sellise internetisisu kustutamist, mida RTUK tõlgendab sobimatuna. See on sõltumatule väljaandele lihtsalt vastuvõetamatu. DW astub õiguslikke samme nüüd aset leidnud blokeerimise vastu," ütles Limbourg.

RTUK liige opositsioonilisest Vabariiklikust Rahvaparteist İlhan Taşcı ütles, et tema on välisringhäälingute blokeerimise vastu.

Türgi ajakirjanike liit nimetas otsust tsensuuriks."Loobuge kõige keelamisest, mis teile ei meeldi, ühiskond vajab vabadust," ütles liit Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles