Putin kinnitas Modile Venemaa usaldusväärsust tarnijana

Copy
India peaminister Narendra Modi ja Venemaa president Vladimir Putin.
India peaminister Narendra Modi ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Harish Tyagi/Epa/Scanpix

Vene president Vladimir Putin kinnitas reedel telefonivestluses India peaministrile Narendra Modile Venemaa usaldusväärsust toidutarnijana, teatas Kremli pressiteenistus.

«Riigijuhid arutasid üksikasjalikult Vene-India suhete pakilisi küsimusi, pöörates erilist tähelepanu vastastikku kasulikele majandussidemetele. Nad märkisid rahuloluga kahepoolse kaubavahetuse mahu märkimisväärset kasvu, sealhulgas põllumajandustoodete tarnimisel. Nad väljendasid vastastikust tahet tugevdada igati Venemaa ja India eriti eesõigustatud strateegilist partnerlust,» seisis avalduses.

«Üksikasjalikult vaeti üle maailma toiduturu hetkeolukorda. Putin juhtis tähelepanu mitme riigi süsteemsetele vigadele, mis tõi kaasa kogu toidukaupade vabakaubanduse arhitektuuri kokkuvarisemise ja kutsus esile nende maksumuse olulise suurenemise,» märkis Kreml, lisades, et väidetavalt ebaseaduslikud sanktsioonid Venemaa vastu raskendasid niigi keerulist olukorda.

«Samad tegurid mõjutavad halvasti üleilmset energiaturgu. Samas rõhutas Vladimir Putin, et Venemaa on olnud ja jääb usaldusväärseks teravilja, väetiste ja energiakandjate tootjaks ja tarnijaks, sealhulgas India partneritele,» öeldakse aruandes.

«Narendra Modi palvel selgitas Putin Venemaa sõjalise erioperatsiooni põhiaspekte, rõhutades Kiievi režiimi ja selle lääne eeskostjate kriisi eskaleerimise ning kriisi lahendamiseks tehtavate diplomaatiliste jõupingutuste katkestamise joone ohtlikku ja provokatiivset iseloomu,» kirjutas Kremli pressiteenistus ning lisas, et Putin ja Modi leppisid kokku isiklike kontaktide, aga ka muudel tasanditel suhtlemise jätkamises.

Venemaa alustas 24. veebruaril täiemahulist sõjategevust Ukraina vastu, nimetades seda ise erioperatsiooniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles