Myanmari hunta ei välista dialoogi Suu Kyiga

Copy
Myanmari kukutatud liider Aung San Suu Kyi.
Myanmari kukutatud liider Aung San Suu Kyi. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Dialoog Myanmari hunta ja kukutatud Aung San Suu Kyi vahel lõpetamaks eelmisel aastal riigipöördega tekkinud verist kriisi «ei ole võimatu», teatas eile hunta kõneisikAFPle.

Myanmar on olnud alates riigipöördest kaoses. Majandus on kokku varisenud ning sageli leiavad aset lahingud kümnete huntavastaste «rahvakaitsejõudude» ja sõjaväe vahel.

77-aastane Suu Kyi on kohtu all mitme süüdistuse alusel, teda võib oodata ühtekokku rohkem kui 150-aastane vangistus.

«Poliitikas pole midagi võimatut,» ütles hunta kõneisik Zaw Min Tun AFPle vastuseks küsimusele, kas hunta võiks astuda dialoogi Suu Kyiga, et praegust kaost lahendada.

«Me ei saa öelda, et (dialoog Suu Kyiga) on võimatu.»

Mitmed riigid on kutsunud huntat alustada Nobeli preemia laureaadiga dialoogi, lisas ta, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Kagu-Aasia Riikide Assotsiatsiooni (ASEAN) diplomaatilised jõupingutused ei ole seni suutnud verevalamist Myanmaris peatada.

ASEANi erisaadik, Kambodža välisminister Prak Sokhonn saabus kolmapäeval Myanmari oma teisele visiidile, mille eesmärk on jõuda kõnelusteni hunta ja riigipöörde vastaste vahel.

Neljapäeval kohtus ta hunta juhi Min Aung Hlaingiga ning eile mitme partei esindajatega. Hunta teatel ei lubata Kambdodža välisministril külastada Suu Kyid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles