Vene väed on Lõssõtšanski ümber piiranud

Copy
Lõssõtšansk täna hommikul.
Lõssõtšansk täna hommikul. Foto: Postimees / AP / SCANPIX

Vene väed piirasid ümber Ida-Ukrainas asuva Lõssõtšanski linna, mis on Ukraina viimane suur tugipunkt Luhanski oblastis, tsiteerib uudisteagentuur TASS Venemaa kaitseministeeriumi sõnu.

Ukraina sõjavägi pole tema olukorda kinnitanud. 

Venemaa on viimastel päevadel keskendunud Ukraina vägede väljatõrjumisele Donbassi Luhanski ja Donetski oblastist. 

Just seal on Moskva toetatud separatistid Kiievi vastu võidelnud alates Venemaa esimesest sõjalisest sekkumisest Ukrainas 2014. aastal.

«Lõssõtšansk ei ole Vene vägede täieliku kontrolli all, hoolimata Moskva väidetest,» teatas Ukraina kaitseministeeriumi pressiesindaja Juri Sak. 

Kuid ta lisas, et olukord linnas on olnud juba mõnda aega «väga intensiivne», kuna Vene maaväed «rünnavad linna vahetpidamata».

«Ukrainlaste jaoks on inimelu väärtus esmatähtis, nii et mõnikord võime teatud aladelt taanduda, et saaksime need tulevikus tagasi võtta,» lisas Sak. 

«Need on linnad, mis on viimase paari päeva jooksul olnud tõsiste raketirünnakute ja suurtükirünnakute sihtmärgid,» ütleb Sak, «kuid lahing Donbassi üle pole veel lõppenud.»

«Ukraina kogub lõpuks piisaval hulgal raskekahurväge ja muud tüüpi relvastust, mis võimaldab meil oma maa vabastada,» kommenteeris Sak BBC-le. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles